speciality-background dots image dots image

דלקות של כלי הדם(Vasculitis)

דלקת כלי דם היא מצב אוטואימוני המשפיע על כלי הדם בגוף. למדו על התסמינים, האבחון והטיפול במחלה מורכבת זו.

רופאים מומלצים שמבצעים את הפרוצדורות

מחפשים משהו יותר ספציפי? חפשו תור לפי בעיה רפואית רופא מומלץ או התמחות

טיפולים נוספים

מחלות ראומטולוגיותמחלות ריאומטיותפיברומיאלגיהפיברומיאלגיה וכאב אונקולוגיראומטולוגיהטיפול במחלות אוטואימוניותדלקות מפרקיםדלקות פרקיםמחלות אוטואימוניותתסמונות חיסוניות רב-מערכתיותדלקות מפרקים ושדרהדלקות של כלי הדם(Vasculitis)דלקת מפרקים מסוריאטיתדלקת מפרקים שגרוניתזאבתמחלת ווגנר GPAאוסטאופורוזיסדלקת מפרקיםדלקת מפרקים שיגרוניתהפרעות בשומני הדםווסקוליטיסוסקוליטיסזאבת מערכתיתכאב במפרקיםכאבי מפרקיםלופוסלופוס (זאבת)ארתריטיס טמפורליתמחלות מפרקים ודלקותמחלות עצבים ושריריםדלקות שריריםגאוטדלקות כרונית בגוףפסאודוגאוטמחלת פג’טפולימיאלגיה ריאומטיקהפולימיוזיטיס ודרמטומיוזיטיספולימיילגיה ראומטיקהמחלות ניווניות של המפרקיםשיגדוןתסמונת סיוגרןראומטולוגיה ילדיםמחלות רקמת חיבור סקלרודרמה קדחת ים תיכוניתמחלות חום חוזרותדלקת פרקים בילדיםמחלות פרקים בילדים

מהי דלקת כלי דם?

דלקת כלי דם, או וסקוליטיס, היא מצב רפואי שבו מערכת החיסון תוקפת את כלי הדם, גורמת לדלקת ונזק. התהליך הדלקתי יכול לפגוע בכלי דם קטנים, בינוניים או גדולים בכל חלקי הגוף.

תסמינים

התסמינים של וסקוליטיס מגוונים ותלויים בסוג כלי הדם המעורבים ובאיברים המושפעים. תסמינים נפוצים כוללים:

  • חום וחולשה כללית
  • כאבי פרקים ושרירים
  • פריחה עורית
  • כאבי בטן
  • קוצר נשימה

אבחון

האבחון מתבסס על שילוב של בדיקות דם, הדמיה וביופסיה של הרקמה הנגועה. בדיקות הדם כוללות ספירת דם, בדיקות דלקת ונוגדנים ספציפיים. הדמיה כמו CT או MRI יכולה לזהות שינויים בכלי הדם ובאיברים. ביופסיה מאפשרת אבחון מדויק של סוג הוסקוליטיס.

טיפול

הטיפול בוסקוליטיס מכוון להפחתת הדלקת ומניעת נזק נוסף לכלי הדם ולאיברים. אפשרויות הטיפול כוללות:

  1. תרופות נוגדות דלקת סטרואידיות כמו פרדניזון
  2. תרופות מדכאות מערכת חיסון כמו ציקלופוספאמיד או מתוטרקסאט
  3. טיפולים ביולוגיים כמו ריטוקסימאב

מעקב וטיפול תומך

חשוב לבצע מעקב רפואי קבוע כדי לנטר את פעילות המחלה ותופעות לוואי של הטיפול. טיפול תומך כולל שמירה על אורח חיים בריא, תזונה מאוזנת ופעילות גופנית מתונה בהתאם להמלצות הרופא. תמיכה נפשית וקבוצות תמיכה יכולות לסייע בהתמודדות עם האתגרים הכרוכים במחלה כרונית זו.

*מידע זה הוא כללי ואין להסתמך עליו כייעוץ רפואי.